Waxen & ontharen

Brazilian wax

Sexy & Smooth!

Waxen is een van de meest populaire methoden voor tijdelijke ontharing. Bij House of Skin is waxen en harsen hetzelfde. Het voordeel van waxen boven scheren of ontharingscrème, is dat de haren langer wegblijven en zachter terug komen. Dit komt doordat met waxen de haren volledig met wortel en al verwijderd worden. De haren die na zes tot acht weken terugkomen voelen niet meer aan als harde stoppels. Het zijn als het ware nieuwe haren die dunner zullen aanvoelen. Scheerirritatie van het 'normale' ontharen is hiermee verleden tijd.

Wat houdt een waxbehandeling in?

Tijdens het waxen maken wij gebruik van warme wax van Lycon. Deze hars is hypoallergeen en is deze ook zeer geschikt voor een gevoelige huid, wat de kans op een allergische reactie nihil maakt. Voor grote oppervlaktes gebruiken wij stripwax en voor kleinere de filmwax. 

Gedurende de behandeling voor grote oppervlaktes (benen, borst, rug) wordt de warme wax uit de cartridge aangebracht op het lichaamsgebied die jij graag haarvrij wilt hebben. Dan wordt er een strip op de wax aangebracht een aangeduwd. Daarna wordt de strip, met hars en haren, van de huid verwijderd. De strip wordt tegen de haarrichting van de huid afgetrokken. 

Bij kleinere oppervlaktes (gezicht, oksels, bikinilijn) wordt er gebruikt gemaakt van filmwax. Deze wax is vloeibaar en wordt met een spatel uit een pot gehaald en tegen de haarrichting in aangebracht. Deze wax wordt na een paar seconden hard, waarna we hem ook weer tegen de haarrichting in in z’n geheel lostrekken. 

We kunnen helaas niet garanderen dat waxen pijnloos is, omdat iedereen dit weer anders ervaart, maar wel dat het (op langere termijn) een beter resultaat zal geven dan scheren. 

In principe zijn alle delen van het lichaam die haar bevatten te waxen. Bij mannen doen wij geen brazilian wax.

Voor en nazorg

Tijdens een waxbehandeling mogen haren niet te lang, maar vooral niet te kort zijn. Een lengte tussen de 0,5 en 1,5 centimeter wordt al beste lengte gezien. Als de haren te kort zijn, kan de hars niet hechten aan de haren en kunnen deze niet verwijderd worden. Als de haren te lang zijn wordt de behandeling onnodig pijnlijk. Wij adviseren op de dag van de waxbehandeling niet onder de zonnebank, in de sauna te gaan of de huid te scrubben. De dag vóór de waxbehandeling is scrubben wel aan te raden.

Brazilian wax

Ook voor een Brazilian of Hollywood Wax ben je bij House of Skin aan het juiste adres. Bij beide behandelingen wordt al het haar rondom de schaamstreek (inclusief intieme delen) verwijderd. Bij een Brazilian Wax laten wij alleen een mooi streepje haar over op de venusheuvel indien gewenst. Wil je liever helemaal geen haar meer daar beneden? Dan raden wij je aan om een Hollywood Wax te kiezen. Beide behandelingen geven een glad en zacht resultaat en zal op een zeer professionele methode worden uitgevoerd.

Onderdeel

X