Acne

Resultaat acne

Wat is acne?

Pukkeltjes en puistjes steken vaak de kop op wanneer we in de puberteit komen. Ondanks dat het bij deze levensfase hoort, ervaart iemand het vaak als heel vervelend. De acnevorm en de mate waarin de acne aanwezig is, is per persoon verschillend. Jeugdpuistjes noemen we acne vulgaris. Daarnaast zijn er nog talloze andere vormen van acne. Niet alleen jongeren kunnen last hebben van acne, maar zeker ook volwassenen. Sterker nog, soms ziet een volwassen huid er van een afstandje prachtig ‘strak’ uit. Totdat je er een goede lamp op hebt staan. Acne kan erg vervelend zijn en wij snappen de frustratie wanneer een huid nooit helemaal ‘flawless is’ zoals dat je zou willen. Sommige van onze specialistes zijn ervaringsdeskundige en dat is ook een van de redenen waarom wij  gespecialiseerd zijn in acne en aangesloten zijn bij de ANBOS met een AGB code . Dit betekent dat je in sommige gevallen de behandeling naderhand vergoed krijgt via de zorgverzekeraar. 

Hoe kunnen wij acne behandelen?

Er bestaat geen standaardbehandeling voor acne. Flinke ontstekingsverschijnselen vragen om een andere behandeling dan wanneer je alleen last hebt van comedonen (blackheads). De ernst van de aandoening, de klachten, het optreden van littekenvorming, maar ook de leeftijd bepalen welke behandelmethode(s) of middelen het meest effectief zijn.

Als je bij ons binnenkomt met acne, plannen wij een vrijblijvend en kosteloos intakegesprek in dat ongeveer dertig minuten duurt. Tijdens het intakegesprek nemen wij een uitgebreide vragenlijst af om de oorzaak van de acnevorming te achterhalen. Wat veel mensen niet weten, is dat acne talloze onderliggende triggers kan hebben. Denk hierbij bijvoorbeeld aan voeding, verkeerd cosmeticagebruik of werkomstandigheden. Vervolgens bekijken wij de huid in de behandelruimte. Wij communiceren de bevindingen van het intakegesprek en geven aan hoeveel behandelingen wij denken dat je nodig hebt tot verbetering zichtbaar is.

Wij kunnen je huid intensief reinigen en het herstel van de huid stimuleren. Hierdoor komt de acne tot rust en wordt de huidstructuur verbeterd. Daarnaast behandelen wij problemen die voortkomen uit acne, zoals littekens. Het juiste behandelplan bestaat uit een combinatie tussen het gebruik van goede producten en een behandeling op maat.

Wat kun je zelf doen?

Ga vooral niet niet zelf rommelen met producten en ‘wondermiddelen’ en probeer er ook niet zelf aan te zitten. Kom gerust voor een kosteloze intake en laat je goed en duidelijk informeren met eerlijke en oprechte informatie. Je weet dan ook meteen welk resultaat je zou kunnen verwachten met duidelijkheid over de te verwachten kosten alvorens je resultaat boekt..

 

De duur van een acnebehandeling verschilt per persoon. We maken tussen de behandelingen door foto’s om zo samen met jou het herstel van de huid bij te houden. In de behandelperiode houdt de specialiste vinger aan de pols. Duidelijke en open communicatie staat bij ons hoog in het vaandel. Zo komt het soms bijvoorbeeld voor dat we tussen de behandelingen door even met een ouder en een kind om tafel zitten om het een en ander te bespreken. Mochten wij merken dat de huid niet zo spoedig herstelt als gehoopt of verwacht, verwijzen wij jou vlot door naar andere hulpinstanties zodat je ten alle tijden vooruitgang boekt in jouw huidconditie. 

 

Prijzen & Vergoedingen door de zorgverzekeraar

De prijs van een 60 min acnebehandeling is €60,- 

De prijs van een 30 min acnebehandeling is €42,50,-

Je betaalt de behandeling bij ons altijd zelf, waarna je de nota naderhand eventueel in kunt dienen bij jouw zorgverzekeraar.

De vergoeding is afhankelijk van soort behandeling en de voorwaarden van je zorgverzekering. In de polis van je zorgverzekering kun je lezen of je recht hebt op een (gedeeltelijke) vergoeding van de behandeling. Wij adviseren je om vooraf altijd contact op te nemen met je zorgverzekeraar en na te vragen of onze acne behandelingen vergoed kunnen worden.

Onderdeel

X