Acne

Acne is een huid met verstopte poriën met talg, bacteriën en vetzuren. Deze talgophopingen veroorzaken ontstekingen in de huid. Er ontstaan rode bultjes, puistjes en onderhuidse ontstekingen. Acne komt vooral voor in het gezicht, op de borst en op de rug.

Hoe kan acne behandeld worden?

Er bestaat geen standaardbehandeling voor acne. Flinke ontstekingsverschijnselen vragen om een andere behandeling dan enkel de aanwezigheid van mee-eters. De ernst van de aandoening, de klachten, het optreden van littekenvorming, maar ook de leeftijd bepalen welke behandelmethode(s) of middelen het meest effectief zijn.

De specialiste kan je huid intensief reinigen en het herstel van de huid stimuleren. Hierdoor komt de acne tot rust en verbetert de huidstructuur. Daarnaast behandelt de specialiste problemen die voortkomen uit acne, zoals littekens. Een actieve bijdrage van jou zelf is een voorwaarde om iedere vorm van behandeling te doen slagen.

Wat kan de schoonheidsspecialiste voor je doen?

 • manuele reiniging van de huid.
 • dieptereiniging van de huid met behulp van medische/chemische peelings.
 • licht- en lasertherapie.
 • camouflagetherapie.
 • littekentherapie.
 • adviezen met betrekking tot het zelf verzorgen van de huid en eventuele littekens.

Met de volgende productlijnen en of behandelingen hebben wij goede resultaten:

Doctor Babor Purity Cellular

Deze lijn is speciaal ontwikkeld voor de onrustige acne huid, veroorzaakt door hormonale invloeden. De producten van Purity Cellular gaan de negatieve werking van hormonen op de huid tegen. Ze verzachten de huid, kalmeren de roodheden en gaan puistjes en ontstekingen tegen.

Purity Cellular Acne Behandeling

Deze behandeling werkt effectief tegen puistjes en ontstekingen in de huid. In deze behandeling wordt de huid grondig gereinigd en gevoed. De huid wordt gezuiverd, schoongemaakt en voelt na de behandeling weer zacht aan. In combinatie met de producten Ultimate Blemish reducing cream en de Sos-stick, zult u al na 1 maand resultaat zien.

Duur: 90 minuten
Prijs:  €87,-

Intake

Na een intake en goed overleg met jou, kan de specialiste een behandelplan opstellen waarbij er een of meerdere van onderstaande technieken ingezet worden om de acne te doen verminderen/ verdwijnen. Ze zal je de verschillende mogelijkheden toelichten en vervolgens een inschatting maken van het aantal benodigde behandelingen en de kosten.

Dieptereiniging van de huid

Acne ontstaat onder andere doordat dode huidcellen de ingang van huidporiën vernauwen of blokkeren. Hierdoor hoopt de talg zich in de poriën op, samen met bacteriën en vetzuren. Als een porie scheurt, ontstaat er een ontsteking in de omliggende huid en verschijnt er een puistje. Met behulp van peelings verwijdert de specialiste de dode en losse huidcellen zodat de poriën weer vrij zijn om de talg af te voeren. Als de huid regelmatig gepeeld wordt, zullen mee-eters of comedonen – zoals de talgophopingen genoemd worden – minder snel ontstaan. Bovendien wordt de huidvernieuwing door het afvoeren van dode huidcellen gestimuleerd.

(Chemische) Peelings

De specialiste kan kiezen uit verschillende soorten peelings:

 • mechanische peeling: scrubben of microdermabrasie.

medische of chemische peeling: op basis van glycolzuur, fruitzuur,, AHA, of trichloonazijnzuur. Door de bestanddelen in deze peelings lossen de bovenste huidlaag op. Hierdoor komen nieuwe huidcellen aan de oppervlakte waardoor de huidstructuur verbetert.

VPL (laser) behandelingen

Met behulp van geel licht word er meer zuurstof in de huid gebracht. Hierdoor wordt de groei van bacteriën geremd waardoor ontstekingen minder kans krijgen. Daarnaast kan de aanmaak van nieuwe huidcellen en collageen van binnenuit gestimuleerd worden. Dit resulteert in een meer egale huidstructuur. Ook acnelittekens  kunnen verminderd en/of verzacht worden.

Wat kun je zelf doen?

 • Je huid voorzichtig te wassen (1 à 2x per dag) met lauw water. Dep uw huid na het baden droog met een schone handdoek.
 • Geen zeep te gebruiken of een reinigingsemulsie met een ph waarde van 5 of lager.
 • Je huid goed te beschermen tegen de zon, dit is vooral belangrijk na een dieptereiniging van de huid of een laserbehandeling. Een goede zonnebrandcrème heeft een hoge spf beschermingsfactor (50) en is geschikt voor de acne huid. Breng de crème een half uur voor het zonnen aan en herhaal dit om de twee uur.
 • Te kiezen voor producten op waterbasis als u make-up of zonnebrandmiddelen gebruikt.
 • Strakke en synthetische kleding (direct op de huid) te vermijden.
 • Sjaals en kussens vaak te vervangen.
 • Minstens 2 liter water of kruidenthee per dag te drinken.
 • Geregeld een stoombad te nemen/ goed te zweten, uitzweten en daarna je huid voorzichtig te wassen.
 • Weinig tot geen suikers te nuttigen.
 • Producten te gebruiken die mild voor je huid zijn (de specialiste kan deze adviseren)

Wij raden je af om:

 • puistjes zelf uit te knijpen of aan puistjes te krabben. Dit kan leiden tot meer ontstekingen en/of acnelittekens.
 • uw huid te wassen met heet water en een reinigingsmiddel met een te hoge zuurgraad.
 • uw huid stevig schoon te maken. Scrub de huid maximaal twee keer per week zachtjes.
 • sterk ontvettende huidverzorgingsproducten (zoals producten op basis van alcohol of met zeep) te gebruiken.

Zorgverzekeraar vergoedingen

Je betaalt de behandeling bij Petit Spa altijd zelf, waarna je de nota eventueel in kunt dienen bij jou verzekeraar

De vergoeding is afhankelijk van soort behandeling en de voorwaarden van je zorgverzekering. In de polis van je zorgverzekering kun je lezen, of je recht hebt op een (gedeeltelijke) vergoeding van de behandeling(en). Wij adviseren je om vooraf altijd contact op te nemen met je zorgverzekeraar en na te vragen of onze acne behandelingen vergoed worden.

Vraag om een vrijblijvend intakegesprek voor meer informatie.

Neem contact op
Online afspraak maken