Microdermabrasie

Microdermabrasie

Wat is microdermabrasie?

Je kunt een microdermabrasiebehandeling zien als het zandstralen of polijsten van je huid.
Middels een brede pen waarvan de punt loodrecht op de huid geplaatst wordt, worden er piepkleine kristallen uit het kristalreservoir aangezogen en met hoge snelheid over de huid gespoten. Hierdoor wordt de huid intensief gepeeld.
Tegelijkertijd wordt de huid door deze pen vacuüm gezogen en worden de kristalkorrels en de afgeslepen, dode, huidschilfers naar een ander reservoir getransporteerd.
Deze intensieve peeling zorgt ervoor dat je huid aangezet wordt tot nieuwe celdeling. De aanmaak van (jong) collageen wordt hierdoor aangezet.
Het vacuümzuigen zorgt voor het verbeteren van de doorbloeding van de huid. Daarnaast maakt het vacuümzuigen de verschillende huidlagen van elkaar ‘los’. Hierdoor wordt de celcommunicatie en de uitwisseling van belangrijke huidstoffen verbetert.

Indicatoren voor microdermabrasie

Microdermabrasie ingezoomd
  • Futloze en ruwe huid;
  • Verdikte vergrauwde huid (bijvoorbeeld door roken of bijna nooit peelen);
  • Restpigment na beschadiging van de huid (bijv herstellende acne);
  • Vette huid;
  •  Acne littekens;
  • Fijne lijntjes, ondiepe rimpels;
  • Verstopte, vergrote poriën;
  • Littekens.

Microdermabrasie in kuurverband

Voor het beste resultaat adviseren wij om binnen een tijdsbestek van 4-6 weken terug te komen om de behandeling te herhalen.
De huid vernieuwd zich namelijk in een kleine maand tijd en we willen dat de mooie, volle, ronde huidellen meer aan het huidoppervlak komen voor een fris huidbeeld. Eerder dan 4 weken behandelen doen wij niet omdat de huid dan, weliswaar niet fysiek zichtbaar, volop in ontwikkeling is. Wanneer je klaar bent met de kuur kun je, om het resultaat te behouden, deze behandeling iedere 2 tot 3 maanden herhalen.

Hoe voelt microdermabrasie aan?

Relaxen is anders maar het is zeker goed te doen. Wat je voelt is het vacuüm zuigen van het mondstukje op je huid. Dit mondstukje is ongeveer 0,5 cm klein. Tijdens het vacuümzuigen worden er kristallen op de huid gespoten die je huid als het ware zandstralen. Deze kristallen voelen als licht prikkelend tot schurend. Alsof je een schuurpapiertje over je huid heen haalt. Per persoon en gelaatsgebied kan de gevoeligheid uiteraard wat variëren, maar de algemene ervaring is dat men bij aanvang wat moet wennen aan het aparte gevoel en dat het daarna prima gaat. De intensiteit van het apparaat stellen we af op jouw huidbeeld. We kijken goed wat jouw huid aankan. Mocht je de behandeling toch als te intens ervaren, dan kun je dit natuurlijk aangeven. We kunnen dan samen beslissen om de stand van het apparaat wat verlagen.

Direct na de behandeling kan de huid wat warmer, tintelig en misschien licht geschaafd aanvoelen. De huid is ook wat roder dan normaal. De roodheid is na 24 uur weg en het kan zijn dat de huid licht gaat vervellen.

Wanneer er intensiever op een bepaalde plek gewerkt is (bijvoorbeeld om een litteken, een pigmentvlek of lijntjes te verwijderen), dan kan het zijn dat we (na overleg met jou) expres kleine puntbloedingen en/ of schaafwondjes maken om de huid extra aan te zetten tot celvernieuwing. Dit zie je dan uiteraard ook wat meer en dit is wat gevoeliger. Binnen circa een week heeft zich een mooie nieuwe huid gevormd en ziet het er strak en glad uit.

De volgende medewerksters voeren deze specialisatie uit: Lizzy en Esmée 

Nazorg

Je gaat na de behandelig merken dat de huid wat meer vocht en voeding gaat vragen dan ervoor. Dit merk je doordat de huid wat strakker en droger voelt en soms tijdelijk wat gevoeliger wordt.Het is daarom heel belangrijk de huid na de behandeling goed te voeden met een serum danwel ampullen, een goede beschermende crème en wanneer je naar buiten gaat een SPF factor 50. Ga de eerste weken niet in de volle zon of onder de zonnebank. Wanneer je overweegt een kuur te doen, dan is het raadzaam deze in het najaar (herfst/winter) te starten. Laat de huid de dag van de behandeling even met rust wat betreft make-up. De dag erna mag dit gewoon weer.

Prijzen

Kuurbehandeling microdermabrasie prijs op maat

Microdermabrasie gelaat (los) 60 min € 120,- 

Onderdeel

X