Huidtherapie

House of Skin is in september 2021 een samenwerkingsverband aangegaan met Cosmetique Totale. Cosmetique Totale is een bedrijf met gediplomeerde huidtherapeutes. Wij zijn deze samenwerking aangegaan om onze service en professionaliteit naar een hoger niveau te tillen. Huidtherapeutes mogen namelijk meer medische behandelmethodes uitvoeren en met de laser werken. Als je interesse hebt in een behandeling, kunnen wij een gratis en vrijblijvend intakegesprek inplannen met onze specialist Fleur Hendriks. Zij zal je informeren over de behandeling, het aantal behandelingen dat je nodig zult hebben en de kosten die dit met zich meebrengt.

Wat wij prettig vinden is dat onze huidtherapeutes Hbo-geschoold zijn en een BIG-registratie hebben. Dit wil zeggen dat ze als zorgverlener geregistreerd staan en dat je in veilige handen bent. Cosmetique Totale is sinds 2004 gegroeid tot dé marktleider op het gebied van medische behandelmethoden. Je kan bij Fleur terecht voor couperose, acne, littekens, kalknagels, striae, pigment, definitieve ontharing, huidverjonging en huidverbetering. Cosmetique Totale werkt alleen met hoogwaardige medische lasers en producten die wetenschappelijk zijn bewezen. Omdat Cosmetique Totale aan alle wettelijke vereisten voldoet, kunnen zij ook op doktersvoorschrift werken. Voor vele klanten is het mogelijk om deze behandelingen te laten vergoeden door zorgverzekeraars. Omdat veel huidtherapie-behandelingen maatwerk zijn, is het lastig vooraf een vaste prijsindicatie te geven maar Fleur informeert je daarover tijdens een kosteloze intake graag verder.

Definitief ontharen

DEFINITIEF ONTHAREN

Laserontharen is een behandeling om ongewenste haaargroei permanent te verwijderen. Met behulp van lasertherapie worden de haartjes bij de haarwortel vernietigd. Deze behandeling is dus zowel voor mannen als vrouwen.

Het verschilt per haartype hoeveel laserbehandelingen er nodig zijn. Gemiddeld zijn dit 6-10 behandelingen voor het compleet weglaseren van de haren. Voor verlichting qua scheerirritatie en dikte van de haren kunnen één a twee behandelingen al volstaan. Benieuwd naar wat wij voor je kunnen betekenen? Plan  dan een gratis een vrijblijvend adviesgesprek bij ons in.

PIGMENTPROBLEMEN

Pigmentvlekken komen veel voor en zijn vooral zichtbaar op delen die veelvuldig in de zon komen zoals decolleté, gezicht en op de handruggen. Gelukkig wordt er tegenwoordig goed geadviseerd over zonbescherming, maar dat was vroeger wel anders. We zien daarom de meeste vlekken bij personen met een lichte huid die in hun leven veel in de zon hebben gezeten, maar ook bij personen die hun huid goed hebben beschermd tegen zon zien we pigmentvlekken, de zogenoemde ‘ouderdomsvlekken’. De meeste vlekjes kunnen geen kwaad maar zijn wel ontzettend storend. Omdat pigmentvlekken een opeenstapeling van zonschade is, is pigment over het algemeen één van de moeilijkste huidproblemen om te behandelen omdat de zonschade in je huid aanwezig blijft. 

Er zijn zeker wel succesvolle behandelmethodes maar let wel. Je moet iedere dag, welk seizoen het ook is, SPF smeren. In zomertijd kan het zijn dat de pigmentvlekjes die weg waren, weer tevoorschijn komen. Dat is het risico van het vak met betrekking tot pigment. De behandelingen die onze huidtherapeute voornamelijk uitvoert op pigment zijn behandeling met laser, medische peelings of coagulatie. Doorgaans wordt een camouflage/pigmentbehandeling door de zorgverzekeraar vergoed. 

Wil jij geïnformeerd worden over welke behandelingen er mogelijk zijn op jouw pigment of twijfel je over een plekje? Laat jouw huid vrijblijvend door onze huidtherapeute nakijken.

 

Pigmentproblemen
Couperosebehandeling

COUPEROSE

Wil jij van couperose af? Een couperosebehandeling is perfect om af te rekenen met een onrustige, rode huid en gesprongen vaatjes. Bovendien ziet je huid er na een couperosebehandeling veel gezonder en jeugdiger uit. Je huidskleur is egaler omdat de rode vlekken, de opvallende rode vaatjes zijn verdwenen

Wij behandelen couperose door middel van een laser. Het laseren wordt ingezet bij zowel mannen als vrouwen met verschillende vaatafwijkingen. Couperose verwijderen is mogelijk, als er op het gezicht en/of decolleté rode vlekken en kleine vaatjes of gesprongen vaatjes zichtbaar zijn. De behandeling is tevens geschikt voor rosacea, een vorm van acne gecombineerd met een rode huid en gesprongen vaatjes.

In het gezicht of op het lichaam kunnen er ook spinnetjes (“spider naevi” of “teleangiëctastieën”) zichtbaar zijn, ontstaan door de zon, hormonen of met de leeftijd. Deze vaatjes zijn ook makkelijk te verwijderen met een deze behandeling. Het probleem lijkt vaak groot maar de oplossing is erg snel en simpel.

 

LITTEKENS & striae

Zijn jouw littekens een doorn in het oog of heb je er veel last van? House of Skin kan je in veel gevallen helpen om littekens te verminderen of te laten verdwijnen. Littekens ontstaan namelijk door trauma van de huid. Littekens zijn een onderdeel van het huidherstel. Hoe dieper of groter de beschadiging is geweest, hoe groter de kans op een litteken. Ook het krabben en pulken aan korstjes kan ervoor zorgen dat er een litteken ontstaat.

Een huid kan verschillende littekens aanmaken zoals platte en verheven littekens, maar ook juist putjes en deukjes. Het kan zijn dat een litteken lichter is dan de omliggende huid of juist donkerder. Littekens kunnen ook een grote invloed hebben op iemands zelfbeeld. Daarnaast kunnen ze ook pijn- en jeukklachten geven. De behandeling van littekens is erop gericht om het litteken te verwijderen, platter te maken of het litteken op te vullen. Ook kan een littekenbehandeling gericht zijn op het verminderen van kleurverschillen, zoals bij hyperpigmentatie en striae. Als gunstig bijeffect kunnen pijn en jeuk verminderen en het litteken kan soepeler worden. Een effectieve behandeling geldt voor zowel jonge als oude littekens.

Wij behandelen zelf ook littekens maar als wij er zelf niet meer uitkomen roepen wij onze huidtherapeute erbij. Onze huidtherapeute mag en kan namelijk net iets meer dan dat wij mogen. Zij behandelt namelijk naast littekens ook striae. 

 

 

 

Litteken behandeling
Schimmelnagels verwijderen

Schimmelnagels

Je herkent een schimmelnagel (ook wel kalknagel) aan een witgele, groene of bruine verkleuring aan het uiteinde van je nagel. Daarnaast wordt de nagel vaak dik, ruw en brokkelig. Omdat de schimmel zich hardnekkig vastbijt in de nagelplaat, zijn schimmelnagels lastig te behandelen. Anti-schimmelcrèmes bieden niet voldoende resultaat en intensieve medicatie heeft vaak nare bijwerkingen. Gelukkig biedt lasertherapie een effectieve manier om van schimmelnagels af te komen.

Om schimmelnagels goed te kunnen behandelen moet je in de diepte werken. Lakjes en crèmes blijven aan het oppervlak van de nagel zitten en dringen niet door de nagel heen. Dit terwijl de schimmels met name in het nagelbed zitten. Om je schimmelnagels effectief te behandelen gebruiken onze huidtherapeuten lasertherapie en/of licht in combinatie met radiofrequentie. De energie die wordt afgegeven zet zich om in warmte in de nagelplaat, waardoor de schimmel wordt gedood. De aangedane nagel groeit uit en er komt een mooie gladde nagel voor terug. Dit proces kan wel enkele maanden duren.

Er zijn minimaal 3 behandelingen nodig om schimmelnagels te verwijderen. Afhankelijk van de ernst van de infectie en het aantal nagels dat is aangedaan kunnen dit er meer zijn. De behandeling kan aanvoelen als meerdere gemene prikjes. Gelukkig duurt de behandeling zelf meestal maar een paar minuten. Na de behandeling is het van belang om schimmelnagel gel te gebruiken.

 

Jouw huid - onze prioriteit

Onderdeel

X