Huidtherapie

Eigenaresse Lizzy heeft jarenlang een prettige samenwerking gehad met de huidtherapeutes van Cosmetique totale. Aangezien Lizzy nu zelf in opleiding is tot huidtherapeute zal het niet lang meer duren totdat zij zelf het laserwerk op zich neemt. Tot die tijd hebben we meerdere adressen waar we je tijdelijk naar door kunnen zetten dus schroom niet om contact op te nemen bij specifieke huidvragen/huidproblemen. Ons samenwerkende netwerk van zorgverleners is erg groot!

Definitief ontharen

DEFINITIEF ONTHAREN

PIGMENTPROBLEMEN

Pigmentvlekken komen veel voor en zijn vooral zichtbaar op delen die veelvuldig in de zon komen zoals decolleté, gezicht en op de handruggen. Gelukkig wordt er tegenwoordig goed geadviseerd over zonbescherming, maar dat was vroeger wel anders. We zien daarom de meeste vlekken bij personen met een lichte huid die in hun leven veel in de zon hebben gezeten, maar ook bij personen die hun huid goed hebben beschermd tegen zon zien we pigmentvlekken, de zogenoemde ‘ouderdomsvlekken’. De meeste vlekjes kunnen geen kwaad maar zijn wel ontzettend storend. Omdat pigmentvlekken een opeenstapeling van zonschade is, is pigment over het algemeen één van de moeilijkste huidproblemen om te behandelen omdat de zonschade in je huid aanwezig blijft. 

Er zijn zeker wel succesvolle behandelmethodes maar let wel. Je moet iedere dag, welk seizoen het ook is, SPF smeren. In zomertijd kan het zijn dat de pigmentvlekjes die weg waren, weer tevoorschijn komen. Dat is het risico van het vak met betrekking tot pigment. De behandelingen die onze huidtherapeute voornamelijk uitvoert op pigment zijn behandeling met laser, medische peelings of coagulatie. Doorgaans wordt een camouflage/pigmentbehandeling door de zorgverzekeraar vergoed. 

 

 

Pigmentproblemen
Couperosebehandeling

COUPEROSE

Wil jij van couperose af? Een couperosebehandeling is perfect om af te rekenen met een onrustige, rode huid en gesprongen vaatjes. Bovendien ziet je huid er na een couperosebehandeling veel gezonder en jeugdiger uit. Je huidskleur is egaler omdat de rode vlekken, de opvallende rode vaatjes zijn verdwenen

Wij behandelen couperose door middel van een laser. Het laseren wordt ingezet bij zowel mannen als vrouwen met verschillende vaatafwijkingen. Couperose verwijderen is mogelijk, als er op het gezicht en/of decolleté rode vlekken en kleine vaatjes of gesprongen vaatjes zichtbaar zijn. De behandeling is tevens geschikt voor rosacea, een vorm van acne gecombineerd met een rode huid en gesprongen vaatjes.

In het gezicht of op het lichaam kunnen er ook spinnetjes (“spider naevi” of “teleangiëctastieën”) zichtbaar zijn, ontstaan door de zon, hormonen of met de leeftijd. Deze vaatjes zijn ook makkelijk te verwijderen met een deze behandeling. Het probleem lijkt vaak groot maar de oplossing is erg snel en simpel.

 

LITTEKENS & striae

Zijn jouw littekens een doorn in het oog of heb je er veel last van? House of Skin kan je in veel gevallen helpen om littekens te verminderen of te laten verdwijnen. Littekens ontstaan namelijk door trauma van de huid. Littekens zijn een onderdeel van het huidherstel. Hoe dieper of groter de beschadiging is geweest, hoe groter de kans op een litteken. Ook het krabben en pulken aan korstjes kan ervoor zorgen dat er een litteken ontstaat.

Een huid kan verschillende littekens aanmaken zoals platte en verheven littekens, maar ook juist putjes en deukjes. Het kan zijn dat een litteken lichter is dan de omliggende huid of juist donkerder. Littekens kunnen ook een grote invloed hebben op iemands zelfbeeld. Daarnaast kunnen ze ook pijn- en jeukklachten geven. De behandeling van littekens is erop gericht om het litteken te verwijderen, platter te maken of het litteken op te vullen. Ook kan een littekenbehandeling gericht zijn op het verminderen van kleurverschillen, zoals bij hyperpigmentatie en striae. Als gunstig bijeffect kunnen pijn en jeuk verminderen en het litteken kan soepeler worden. Een effectieve behandeling geldt voor zowel jonge als oude littekens.

 

 

 

Litteken behandeling

Jouw huid - onze prioriteit

Onderdeel

X