fruitzuur peeling

Fruitzuurpeeling

Peel it off!

Een professionele peeling werkt prachtig op een doffe huid, pigmentvlekken, acne, littekens, dehydratatie en grove poriën. Als gevolg van een professionele exfoliant schilfert het bovenste ‘dode’ huidlaagje er in een versneld tempo af. De cel-aanmaak wordt daardoor aan het werk gezet. Hierdoor is de huid beter in staat om werkstoffen op te nemen. Door deze afschilferprikkel ontstaat een nieuwe gladde huid. Er bestaan verschillende soorten exfolianten die werken op verschillende lagen in de huid. Bovendien zit het zo; hoe zwaarder de peeling, hoe dieper en intensiever deze werkt. Dus ook; hoe zwaarder de peeling, hoe extremer de vervelling is die je zult ervaren. Wij werken in de normale huidverbeterende behandelingen alleen met fruitzuurpeelings die nauwelijks tot geen schilfering geven maar wel een prachtig en fris resultaat. 

Peelings zijn tevens onmisbaar bij onze acnebehandelingen en/of de thuisbehandeling van acne. De acnebacterie wordt namelijk actief wanneer er geen zuurstof meer bij de porie kan komen. Door in de behandeling én thuis een peeling te gebruiken voorkom je ontstekingen. In acnebehandelingen zetten we over het algemeen zwaardere peelings in waarbij meer vervelling aan de orde is.

In onze huidverbeterende behandelingen zit standaard een (fruitzuur)peeling verwerkt om de reden dat de huid op die manier een oppepper krijgt. Mocht je meer resultaat en een zwaardere peeling willen, dan adviseren wij dit aan te geven bij een huidverbeterende behandeling. We zullen de behandeling dan zo indelen dat je enkel een zware peeling krijgt met specifieke nazorg. In een behandeling met zware peelings kunnen we namelijk geen korte modules uitvoeren zoals harsen/verven/epileren, gezien de belasting van de huid. Mocht je voor duurzaam resultaat willen gaan, dan adviseren we een huidverbeteringskuur waarbij je een paar weken achter elkaar o.a. exfoliatie ondergaat of een intake bij onze huidtherapeute Fleur. Zij mag met zwaardere en hogere concentraties fruitzuurpeelingen werken dan wij.

Wij werken met de professionele peelings van het Spaanse merk Simildiet.

Simildiet peelings

Fruitzuur peelings geven

  • Verbetering en aanmaak van (jong) collageen;
  • Verbetering van de opname van werkstoffen;
  • Bevordering van de celdeling;
  • Verbetering van de huidstructuur en huidteint;
  • Verbetering van de huidweerstand;

Hoe wordt een fruitzuurpeeling uitgevoerd?

Voorafgaand aan de behandeling vindt er altijd een kleine intake plaats. Zo kunnen wij de huid goed beoordelen en de soort exfoliant daarop aanpassen.

Wij zullen afhankelijk van de huidverbeteringswens een bepaalde peeling kiezen. Wanneer de peeling wordt aangebracht zal je het gevoel van kleine speldenprikjes en/of jeuk ervaren. Afhankelijk van de zwaarte van de peeling zal deze prikkeling lichtjes of zwaar zijn. Wanneer wij de peeling verwijderen zal de prikkeling stoppen en heb je nog zon 15 minuten een warme en gloeiende huid.

Fruitzuurpeeling is bij uitstek geschikt voor een vette acnehuid. Daarnaast is deze ook echt aan te raden als algehele opfrissing/opvulling voor het gelaat. Een peeling is ook fantastisch om rest pigment aan te pakken nadat een huid erg onrustig geweest is. Een fruitzuurpeeling kan zowel gebruikt worden op een dunne als op een dikkere huid, in tegenstelling tot bijvoorbeeld microdermabrasie. 

Onderdeel

X