Even helemaal ontspannen en jezelf laten verzorgen, dat is belangrijk. Maar ook wij begrijpen dat je daar niet altijd de tijd of middelen voor hebt om dat uit te besteden bij een beautysalon. Daarom heeft Petit Spa Arnhem een aantal tips op een rijtje gezet hoe je ook thuis jouw eigen spa kunt creëren. Ben je er klaar voor?

Dus, sluit je op in de badkamer, zonder telefoon en computer. Laat partner, kind en/of huisdier even voor wat het is en creëer het komende uur even helemaal voor jezelf. Gewoon, omdat het kan… En omdat het soms ook even nodig is.

1. De sfeer
Niet alleen op feestjes, maar ook in jouw eigen Spa kan de sfeer het maken of breken. Dus zorg voor fijne ontspanningsmuziek, een lekker ruikende geurkaars en dim het licht een beetje (of steek alleen kaarsen aan). O ja, voor de neuroten onder ons: als je door een vieze badkamer je niet kunt ontspannen, is het aan te raden om vooraf even met een spons door de ruimte te gaan. En in een kuuroord slingert al helemaal geen vuile was rond.

2. Natte handdoek
Voordat je begint is het van belang dat je je gezicht even goed hebt gereinigd en er geen make-up meer op je toet zit. Zorg er dan voor dat je ergens goed kunt zitten (bijvoorbeeld op het toilet) of lekker ligt in bad. Dompel een gevouwen handdoek in warm water en leg hem daarna zachtjes op je gezicht. Als je de handdoek een paar minuten laat zitten gaan je poriën openstaan. Dit is het perfecte moment op je gezicht een goede scrubbeurt te geven. Maar wees lief voor je huid en doe het met souplesse en duw niet te hard, jouw huid is namelijk van goud en niet van oud metaal dat verroest is.

3. Reinigen
Intussen ben je al meer ontspannen en laat je het bad vollopen of zet je de warme douche aan zodat de badkamer in een stoomkabine verandert. Als je lichaam een aantal minuten in aanraking is geweest met het warme water, kun je je lichaam gaan scrubben. En als die scrub ook nog eens lekker ruikt is het helemaal een win-winsituatie.

4. Brrrr
Om je doorbloeding in je lijf te bevorderen kun je om de 10 minuten een bak koud water over jezelf heen gooien. De drempel van warm naar koud is natuurlijk groot, maar je daarna voel je je wel een stukje frisser.

5. Voeten
Ze zitten misschien helemaal onderaan je lijf, maar dat betekent niet dat je ze moet vergeten. Wanneer je voeten een aan het einde van je douche- /badritueel omarimpels hebben gekregen, is dit het perfecte moment om met een vijl het overtollige eelt onder je voeten te verwijderen. Smeer ze daarna in met een fijne voetencrème en masseer ze zachtjes.

6. Smeren maar
Last but not least: om je huid goed te verzorgen en te herstellen van al het water en scrub, is het van belang om je huid goed te hydriateren met een goede bodylotion. Een sprookje heeft ook altijd een einde, zo ook jouw spa-uurtje. Trek daarna een warme badjas aan en zet een kopje thee voor jezelf. En rap papa rap papa, je voelt je weer helemaal als herboren.