Iedereen wil ze wel. Die perfecte, medium grote, gehoekte, maar toch gebogen, wenkbrauwen. Terwijl ieder pubermeisje rond de 16 jaar (met lang haar, skinny jeans en legergroen bomberjack) precies weet hoe je die zelf kunt creëren, tasten wij (de ietsjes oudere generatie) soms nog in het duister. Maar dat was tot vandaag, want na het bekijken van de video ken jij alle kneepjes van het wenkbrauwvak.

En dat is handig, want ook als je niet afstamt van de Kardashians-clan of de beschikking hebt tot een wenkbrauwspecialist, dochter, nichtje, buurmeisje of een ander meisje van 16 liggen de perfecte wenkbrauwen binnen hand bereik. Dus: ga zitten, focus en houd pen en papier in de aanslag. Dan zal Maribeth Madron (een wenkbrauwspecialist) je leren hoe je thuis perfecte wenkbrauwen creëert.

Wenkbrauwen 3.0
Misschien had je het al verwacht, maar er komt nog best wat bij kijken. Goed licht, maar ook niet weer teveel licht. Een potloodtest, maar een tikkeltje rekening houden met Moedernatuur is ook niet overbodig. En dan nog een wenkbrauwborstel, pincet en een schaar. Maar daarna heb je wel echt wenkbrauwen om te zoenen!

Psssst
Oh, is het dé tijd van de maand? Leg die pincet weg en wacht dan ff een paar dagen met het spelen met je wenkbrauwen. Op dat soort dagen zitten namelijk onze hormonen tot aan het plafond en willen we rondom alles de volledige controle. Speel pas met die wenkbrauwen wanneer je lekker relaxed ben.

Anti-waaghals
Vind je het nogal een ding om zelf aan de slag te gaan met pincet en schaar? Of weet je niet welke vorm perfect bij jouw gezicht past? Dan kun je altijd terecht bij Petit Spa en contact met ons opnemen.

 

Video: Glamour