8 maart was het Internationale Vrouwendag. Een goede reden om eens over onze landsgrenzen heen te kijken. Want weet jij wat vrouwen in India doen voor mooi haar? Of vraag je je af hoe Chinezen hun rimpels bestrijden? Ga met ons mee op reis en ontdek verschillende beautyrituelen, duizenden kilometers van ons vandaan.

Natuurlijk, iedereen is anders en heeft verschillende genen, een ander huidtype en een andere haarstructuur. De resultaten zullen dus ook verschillen per persoon, maar het kan nooit kwaad om onderstaande beautytips een keertje uit te proberen toch?!

Japan
Wie dacht dat saké alleen is weggelegd voor een Japans gerecht zit toch echt mis. In Japan is het ook gebruikelijk om de 3 a 4 kopjes rijstwijn in bad toe te voegen voor een glanzende huid. Saké bevat kojiczuur, dat je huid goed verzorgt en vlekjes verminderd. Saké baden zijn heel gewoon in Japanse spa’s. Japanners beweren zelfs dat het gebruiken van body lotion niet nodig is na een bad met saké.

Frankrijk
Het land van de natural beauty’s, croissants en heerlijke wijnen. Maar de Franse dames hebben ook de oplossing om nagellak resten van je nagels af te krijgen, namelijk met citroensap. Nadat je jouw nagellak heb verwijderd kun je volgens de Françaises je nagels het beste een paar minuutjes in warm water baden met een beetje citroensap. Volgens Laura Mercier, een Franse make-up artiest, is dit de beste manier.

India
Kokosolie is nu in Nederland hip, maar in India gebruiken ze dit product al járen. Indiaanse vrouwen verwarmen het, smeren het in hun haar en gaan ermee slapen. De volgende ochtend wassen ze het er weer uit. En we moeten toegeven, zij hebben ook echt allemaal van dat prachtige glanzende volle haar.

Spanje
In Spanje weten vrouwen hoe ze donkere kringen onder hun ogen moeten verwijderen. Nee, het advies is niet om dagelijks een uurtje in de zon te zitten, wat natuurlijk niet vervelend zou zijn (wel insmeren hé?!). Ze gebruiken dunne aardappelplakjes die kringen onder hun ogen als sneeuw voor de zon doen verdwijnen. Wanneer je deze plakjes 10 minuten op je ogen legt, maakt het je huid lichter waardoor kringen nauwelijks meer zichtbaar zijn. Op dus naar de groenteboer!

China
Chinese vrouwen zijn de allerbeste rimpelbestrijdsters. De meeste vrouwen hebben daar namelijk een poppengezichtje en hun huid vertoont aanzienlijk minder rimpels dan die van de ‘westerse’ vrouwen. Hoe ze dat doen? 1, Ze drinken iedere dag witte thee. Deze jonge thee beschermt je huid tegen radicalen. 2, Ze gebruiken een face wash van rijst. Jawel, echt rijst. Rijst zit boordevol antioxidanten en dat voorkomt vroegtijdige veroudering van de huid. Thuis ook proberen? Week Chinese rijst 20 minuten in wat water. Gebruik vervolgens een zeef om het water te scheiden van de rijst. Neem een washandje en wrijf hiermee de afgegoten rijst 10 minuten voorzichtig over je gezicht.