We weten allemaal dat we ons moeten insmeren tegen de zon. Hiervoor hebben wij al een tijdje hele fijne zonnebrandcrèmes zonder parfum, alcohol of andere gekke stofjes die je
poriën verstoppen of je huid irriteren.

Maar…

Wist jij dat je je huid van binnenuit kan beschermen tegen de zon?
Alles wat je eet, drinkt en slikt heeft invloed op jouw huid. Je huid is tenslotte je uitscheidingsorgaan. Zodra je iets tot je neemt worden de vitamines en mineralen opgenomen in je bloed. Dit zijn de voedingsstoffen en bouwstoffen om je lijf gezond te houden en te laten functioneren zoals het hoort. Aan je huid kun je dan ook vaak merken of zien of je genoeg van deze vitamines tot je neemt of niet. Een oplossing hiervoor is het nemen van ondersteunende supplementen. Elke vitamine heeft weer een bepaalde werking. Tekorten worden aangevuld wat betekent dat je je beter in je vel zit en huidveroudering kan vertragen. Daarom zeggen we; een mooie huid begint van binnenuit.

Vitamine D
Vitamine D is goed voor het sterker maken van je botten en tanden, maar ook zorgt het voor hoe gelukkig jij je voelt. Dit merk je vast wel in de wintermaanden wanneer je geen tot minder Vitamine D tot je neemt.
Veel mensen hebben een tekort aan vitamine D. Dat komt door het klimaat in ons kikkerlandje. In de zomer kun je weer naar buiten om dit op te nemen. In de wintermaanden is het verstandig om Vitamine D supplementen te slikken. (tenzij je een paar maanden naar een zonnig land gaat ;)) Vitamine D kun je buiten het best opnemen als je 20 tot 30 minuten buiten in de zon bent zonder zonnebril en zonnebrand. De filters die in zonnebrand zitten beschermen je goed maar houden ook de opname van Vitamine D tegen. Dus 30 minuten in de zon is voldoende om je vitamine D binnen te krijgen. Smeer je daarna volledig in met een zonnefactor 30 of 50. Zo heb je je vitamine D binnen én ben je beschermt tegen vroegtijdige huidveroudering.

Wees ervan bewust dat je het op moet bouwen en niet gelijk vol in de zon gaat. Hoe geleidelijker het gaat, hoe mooier je teint en hoe beter beschermt tegen de zon.
Het beschermen en opbouwen van vitamine D kun je doen door de ondersteunende supplementen ‘Sun protect plus’ te nemen. Hier zit vitamine C, A, lycopeen en zink in. Deze basis versterkt de huid barrière waardoor je minder snel verbrand en weerbaarder bent. Vergeet niet om ook de buitenkant in te smeren 😉

Oeps ik ben verbrand!
Ben je per ongeluk verbrand ? Ga daarna dan niet de zon in! Smeer je minimaal 2 keer per dag in met een After Sun. Dit verkoelt en hydrateert je huid. Het verbranden van je huid is een beschermingsmechanisme. Maar elke keer dat je verbrand gaan er cellen kapot. Deze cellen houden je huid juist veerkrachtig en jong. Hoe vaker je dus verbrand, hoe sneller het verouderingsproces zal gaan. Daarnaast kunnen er ook pigmentvlekken ontstaan die kunnen gaan woekeren. Dit betekent dat het slechte cellen kunnen worden met alle gevolgen van dien. Ontzettend belangrijk om ook die huid na verbanding goed te herstellen. Dit doe je door kalmerende en hydraterende lotions of ampullen te gebruiken of huidversterkende supplementen te slikken.


Heb je acne?

Kijk dan uit met de zon! Wanneer een puistje rijp is, je hem hebt uitgedrukt of hij is kapot gegaan dan ontstaat er een wondje. De huid is hierdoor dunner en kwetsbaarder. UV licht kan bij dit wondje dieper naar binnen waardoor er meer beschadiging ontstaat. Gevolg: Pigmentvlek.

Wat kan je doen?