Tatoeage verwijderen (VPL)

We zien het maar al te vaak:
Je hebt een tatoeage laten zetten maar hier achteraf spijt van. Gelukkig zijn er VPL-behandelingen waarmee je tatoeage weer verwijderd kan worden.

Hoe werkt de tatoeage VPL behandeling?

Voor het verwijderen van tatoeages maken we bij Petit Spa gebruik van de VPL. (variabel pulsed light) Met deze licht-techniek schieten wij lichtpulsen tot zo’n 1,5 tot 2 millimeter in de huid, waar de inktdeeltjes van de tatoeage zich bevinden. Het gele licht wordt omgezet in warmte en zorgt ervoor dat de inktdeeltjes uiteen vallen in kleinere deeltjes. Deze kleine inktdeeltjes worden vervolgens door onze eigen afweersysteem afgevoerd. Het proces van afbreken en afvoeren kan tot 8 weken na de laserbehandeling duren.

Na de behandeling

Vaak wordt je huid direct na het flitsen wat roder, dikker of wat opgezwollen. Vaak ervaar je een gloeiend gevoel op het behandelde gebied. Soms vormt er zich een korstje op de huid dat na enkele dagen loslaat. Hieronder zit dan het nieuwe frissere huidje. De specialiste zal je behandelde huid wanneer dit nodig is, verzorgen en afplakken met gaas. Dit verband mag er de volgende dag weer af, want dan is het geheel over het algemeen goed droog.

Je huid zal binnen een tot twee weken hersteld zijn. De behandelde huid kan nadien wat lichter van kleur zijn maar dit herstelt zich weer snel.

Het is belangrijk dat je je huid na de behandeling goed verzorgt en beschermt met een spf factor 50. Het is daarnaast belangrijk dat je de zon gedurende 6 weken na de behandeling vermijdt.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Er zijn vaak meerdere behandelingen nodig voor een goed resultaat. Het aantal laserbehandelingen dat nodig is verschilt per tatoeage. Tatoeages die alleen uit donkere kleuren zoals zwart en blauw bestaan reageren sneller doordat de warmte van de flits intensiever wordt opgenomen door het donkere pigment. Vaak volstaat dan een behandeling of 5 a 6. Voor tatoeages met kleuren als paars, oranje en groen, zijn soms wel 10 of meer behandelingen noodzakelijk om het gewenste resultaat te bereiken. Factoren die daarnaast een rol spelen zijn je huidskleur, het soort inkt dat is gebruikt en de diepte waarin de tatoeage is gezet.

Is de behandeling pijnlijk?

Het gevoel dat u ervaart bij het verwijderen van een tatoeage met de VPL is vergelijkbaar met een elastiek dat even op de huid petst samen met een beetje warmte wat direct na de flits ook weer weg is.

Kan de tatoeage helemaal verwijderd worden?

Meestal kan de tatoeage in zijn geheel verwijderd worden. Echter in sommige gevallen kan de tatoeage helaas niet helemaal verwijderd worden. Dat heeft vooral te maken met de bestanddelen die aan de inkt zijn toegevoegd. Zo zijn de meeste tatoeages gezet met inkt die is samengesteld uit plantaardige bestanddelen. Maar er zijn ook inktsoorten toegepast op basis van synthetische en zelfs metaalachtige deeltjes. Toepassing van deze inktdeeltjes leveren vaak bijzondere kleuren op maar zijn met de laserbehandeling vaak moeilijker of niet afbreekbaar. Bij de eerste behandeling kunnen we vaststellen hoe de inkt reageert op de behandeling en kunnen we het resultaat inschatten.

Intakegesprek

Tijdens een gratis intakegesprek bespreken wij uw wensen en de uitvoering van de behandeling. Daarnaast bepalen we de grote van de tatoeage en de prijs per behandeling. Je kunt na het intake gesprek bepalen of je al dan niet wenst te starten met de behandelingen.

Ook zijn er een aantal contra indicaties die met je worden doorgenomen tijdens het gesprek. Als we twijfelen over bepaalde medicatie of een bepaalde gezondheidstoestand, overleggen we met uw specialist of huisarts voordat we met de behandeling starten.

De laserbehandeling is voor bijna iedereen geschikt. Wij kunnen alleen geen tatoeages verwijderen bij een donkere huid. Dat heeft te maken met de hoeveelheid pigment dat in de huid aanwezig is.

Vraag om een vrijblijvend intakegesprek voor meer informatie.

Neem contact op
Online afspraak maken