Rimpels

Petit Spa bied diverse behandelingen die je rimpels verminderen. Wij vinden het belangrijk dat we goed weten wat je wensen zijn en dat je als klant goed geadviseerd bent over de diverse mogelijkheden, de haalbare resultaten en de kosten, daarom plannen we graag een intakegesprek met je. Dit intakegesprek is gratis en geheel vrijblijvend.

Rimpels behandelen met microdermabrasie

Oppervlakkige rimpels kunnen met microdermabrasie behandeld worden. Hierbij wordt de huid als het ware geslepen. De behandeling is vrijwel pijnloos en zeer veilig.

(zie microdermabrasie)

Rimpels behandelen met lichttherapie (VPL)

De VPL-methode is een zeer veilige en effectieve methode die toegepast kan worden op bijna elke plek van het lichaam. Tijdens een behandeling worden meerdere kleine lichtinpulsen op de huid geprojecteerd. Door de lichtflitsen denkt de huid dat zij is beschadigt, waardoor zij extra collageen gaat aanmaken. Dit doet zij omdat de huid door collageen wordt hersteld. Door de behandeling zal de huid dus een boost krijgen zonder haar echt te beschadigen. Hoe meer collageen een huid heeft, hoe gladder de huid zal zijn.

(zie VPL collageen laser)

Mesotherapie/ Micro-Needling

Mesotherapie of needling kan een antwoord zijn op huidveroudering. Door middel van kleine prikjes in de huid wordt een vloeistof met daarin werkstoffen in de huid gebracht. De basis van de vloeistof is hyaluronzuur. Dit is een lichaamseigen vochtbinder. De Mesotherapie zorgt ervoor dat de stofwisseling wordt gestimuleerd en de bloedcirculatie op gang komt. Daarnaast gaan de elastine en collageenvezels zich herstructureren waardoor de huid gladder en steviger wordt.

(zie mesotherapie & Micro-Needling)

Wat kun je zelf doen om rimpels te verminderen?

Gebruik thuis fruitzuren.

Gebruik een exfoliant/peeling als onderdeel van de dagelijkse gezichtsverzorging. Fruitzuren zijn goed voor de huid en halen de toplaag van de huid dun. Hierdoor worden rimpels gereduceerd. Vooral rond de ogen werkt dit goed. In hoge concentraties bevorderen AHA’s de collageenproductie.

Gebruik een vitamine C. serum.

Dit kan de collageen productie verhogen, beschermt de huid tegen UVA en UVB, corrigeert pigmentproblemen en verbetert veel huidproblemen.

Gebruik een creme met hyaluronzuur

Hyaluronzuur is een huideigen vochbinder en geeft grote hoeveelheden water af in de huid, meer dan welke stof ook. Deze functie maakt hyaluronzuur een van de meest effectieve vochtinbrengende en huidverjongende componenten die er zijn. Wat is hyaluronzuur?

Hyaluronzuur is een lichaamseigen stof. Als we ouder worden vermindert de lichaamseigen fabricage van hyaluronzuur. Hierdoor veroudert de huid.

Vermijd zonlicht

Zonlicht is de Nr 1 oorzaak van rimpels. Dus vermijd de zon. Gebruik sowieso een goede zonnebrandcrème als je de zon in gaat.

Niet roken

Sommige studies hierover zijn controversieel, maar steeds meer onderzoeken tonen aan dat sigaretten roken de huid verouderd.

Slaap voldoende

Zorg voor voldoende nachtrust. Volgens Nicholas Perricone dermatoloog van Yale produceert het lichaam bij een tekort aan slaap cortisol, een hormoon dat huidcellen afbreekt. Bij voldoende slaap produceer je een groeihormoon wat ervoor zorgt dat de huid dik en elastisch blijft.

Slaap op je rug

Om rimpelvorming te voorkomen is het beter om op de rug te slapen.

Op je zij slapen verergert rimpels op de wangen en de kin,

Begin op tijd aan een leesbril en voorkom het knijpen met je ogen

Knijp niet met de ogen. Dit veroorzaakt vroegtijdige rimpelvorming door overwerkte spieren van het gezicht. Een zonnebril is ook belangrijk, omdat dit de huid rond de ogen beschermt tegen beschadiging door de zon en voorkomt daarnaast dat je door het licht met de ogen gaat knijpen.

Eet voldoende vette vis

Eet meer vis, vooral zalm. Zalm is niet alleen een bron van proteïne, maar is ook een bron van essentiële vetten zoals omega-3. Omega-3  houd de huid soepel en helpt rimpels te voorkomen.

Eet meer soja
Drink minder koffie
Drink ten minste 2 liter water en/of kruidenthee per dag.
Eet meer groente en fruit
Een meer fruit en groente.
Was het gezicht niet teveel!
Wees gelukkig- met een relaxte kijk op het leven houd je je gezicht jong

Vraag om een vrijblijvend intakegesprek voor meer informatie.

Neem contact op
Online afspraak maken