Permanent Ontharen VPL

Nooit meer scheren, harsen of epileren? Start dan nu met onze VPL behandelingen voor permanente ontharing. Ons systeem is professioneel, veilig en pijnloos.

Wat is permanent ontharen?

Bij definitief ontharen worden haarwortels vernietigd door middel van lichtflitsen. De lichtflits komt via het pigment in de haarwortel en wordt omgezet in warmte. De haarwortel wordt door de warmte vernietigd en op die plaats zullen de haren nooit meer terugkomen.

Wilt u meer informatie?

Maak dan nu een afspraak voor een vrijblijvend intakegesprek.

Plan online een intakegesprek, vul het speciale contactformulier in of bel met één van onze specialisten. Tel:026 -445 75 77.

De behandeling – stappenplan

Stap 1 – Intake Tijdens een intake gesprek wordt u volledig geïnformeerd over de ontharingsbehandeling. Verder wordt er een analyse gemaakt van uw huidtype en haarkleur. (zorg dat er kleine stoppeltjes op de huid zichtbaar zijn). Blijkt hieruit dat u in aanmerking komt voor de ontharingsbehandeling, dan krijgt u geheel vrijblijvend een prijsopgaaf en eventueel een proefflits.

Stap 2 – Analyse Na 2 weken komt u terug om het resultaat van de proefflits samen te beoordelen. Slaat de proefflits aan, dan kunt u zelf kiezen wanneer u met de definitieve ontharing wenst te starten. Samen met onze specialisten wordt een persoonlijk behandelplan voor u opgesteld.

Stap 3 – Behandelingen De haren van de te behandelen zone worden 2 tot 4 dagen van te voren afgeschoren, zodat er enkel haarstoppeltjes overblijven. Dit is nodig om een betere geleiding van het licht te verkrijgen. Daarna wordt er een laagje verkoelende contactgel aangebracht en wordt de te ontharen zone met lichtflitsen behandeld.

De eerste dagen na de behandeling groeien de haartjes gewoon door. Na circa 14 tot 21 dagen merkt u dat heel wat haartjes uitvallen, en dat de haargroei op het behandelde lichaamsdeel minder geworden is.

Gemiddeld zijn er 8 behandelingen nodig om alle haren in de te ontharen zone permanent te verwijderen. Met een tussenperiode van 6 weken per behandeling is de totale doorlooptijd dus ongeveer een jaar.

Stap 4 – Nazorg Door hormoonschommelingen (zoals zwangerschap of medicatie) kan een herhalingsbehandeling na enkele jaren nodig zijn.

Hoe werkt VPL?

VPL werkt met gepulseerd licht. Geconcentreerd licht wordt op de huid afgegeven en wordt geabsorbeerd door de melanine (pigment) in de haren. Hierop volgt een warmteontwikkeling in de haarzakjes die de groeicellen van de haren die in de groeifase zijn, voorgoed vernietigt. Na ca. 2 weken zijn heel wat haren voorgoed verdwenen. De behandeling is volledig veilig voor de huid.

Waarom VPL en geen IPL?

ipl

Vaak worden er voor permanent ontharen laser- en IPL-systemen gebruikt. De traditionele lasers zijn echter vaak pijnlijk en onveilig voor de huid. Klassieke IPL-systemen hebben vaak te weinig vermogen om de haren definitief te verwijderen. De recente technologische ontwikkelingen tonen aan dat VPL veiliger is en betere resultaten geeft dan bestaande lasers en IPL-systemen. Dit komt doordat de VPL methode heel specifiek werkt: de lichtenergie komt alleen daar waar het moet en de warmte verspreid zich niet in het omringende weefsel. Het komt op maximaal 5,5mm diepte in de huid. Maar alleen als daar een haarworteltje zit wordt er warmte opgewerkt. Dus de warmte gaat nooit dieper dan het haartje.

Voorzorgsmaatregelen

Epileren

Het is belangrijk om minstens 4 weken vóór de behandeling in het gelaat geen haren meer uit te trekken, met pincet, ontharingswas of wat voor andere systemen dan ook. Scheren of knippen mag wel, evenals het gebruik van een ontharingscrème. Voor het lichaam dient u minstens 8 weken vóór de behandeling te stoppen met het epileren van haren.

Door ze uit te trekken kunnen haren voor langere tijd schijnbaar verdwenen zijn. Ze zijn echter niet vernietigd maar in een traumatische fase gebracht, wat tot ± 8 maanden kan duren. Deze haren kunnen met welk systeem van duurzaam ontharen (naaldepilatie, laser of VPL) dan ook, pas vernietigd worden als ze terug in hun actieve groeifase zijn en dit vertraagt de laser ontharing.

Een belangrijk principe blijkt: hoe langer men wacht met het beginnen met de behandeling na het uittrekken, hoe meer rendement bij een VPL-behandeling! Scheren of knippen mag te allen tijde, evenals het gebruik van ontharingscrème (vb: Veet).

Zon en zonnebank

VPL-behandelingen en een bruine huid gaan niet samen!! Hoe witter de huid is, hoe beter het resultaat per behandeling. Als de huid gebruind is door zon of zonnebank dient u minstens 4 weken te wachten met de VPL-behandeling. Zolang de huid bruin is zal het rendement van de VPL-behandelingen heel wat minder zijn, en zal u meer ontharingsbehandelingen nodig hebben, dan indien u wacht totdat de huid zijn normale kleur terug heeft. Bovendien bestaat het gevaar dat uw huid pigmentvlekken en dépigmentatievlekken gaat vormen als u de nodige wachttijd na bruining niet respecteert.

Ook na de VPL-behandeling dient men minstens 4 weken zon en zonnebank te vermijden op de behandelde zones. Wordt uw huid toch blootgesteld aan de zon, gebruik dan een zonneproduct met minstens beschermingsfactor 30 of een sunblock. Men mag tussendoor wel “bruinen zonder zon” gebruiken, of zich laten bruin spuiten met een Air Brushsysteem. Vanaf 4 weken vóór de volgende VPL-behandeling dient men echter telkens te stoppen. Om een gebruinde huid sneller haar oorspronkelijke kleur terug te laten krijgen, kan men regelmatig (zelfs dagelijks) een peeling-shower-gel gebruiken.

Bleken Als men de haren bleekt met een blekingsmiddel dient men hiermee tenminste 2 weken vóór de behandeling te stoppen.

Absolute en relatieve contra-indicaties

Absolute contra-indicatie (nergens behandelen):

 • Zwangerschap
 • Gebruik van bepaalde hormoonhoudende medicijnen
 • Sommige medicijnen en kruidenpreparaten maken de huid overgevoelig voor daglicht, dus ook voor licht in het spectrum 580 – 850 nm. Dit kan het geval zijn bij de volgende medicijnen en zalfjes:
  • Tegen acne (Ro-accutane, iso-tretoine/ vitamine A zalf, ed.)
  • Medicijnen tegen somberheid en overspannenheid (antidepressiva)
  • Kruidenpreparaten tegen somberheid, zoals St. Janskruid
  • Een kuur van antibiotica of penicilline
  • Premarin
  • Onwel zijn, acute infecties, koorts
 • Pacemaker of inwendige defibrillator
 • Keloïde reactie van de huid wanneer men wondjes heeft (verdikt/verbreed littekenweefsel)
 • Huidkanker en leukemie, ook als men hiervan genezen is.

De relatieve contra-indicaties (geen behandeling op de betreffende plekken):

 • Korter dan 4 weken geleden in de zon zijn geweest met het te behandelen gebied
 • Actieve koortslipinfectie (+ 3 weken erna): als men rond de mond onthaard wil worden
 • Metalen in of net onder de huid waar we behandelen, zoals piercings (zullen even eruit moeten)
 • Goudinjecties tegen artritis in een gewricht
 • Pinnen of schroeven in gewrichten en botten
 • Tatoeages: kunnen hier mogelijks door vervagen
 • Littekens van operaties die enkele weken geleden zijn uitgevoerd
 • Gordelroos (herpes zoster: blaasjes en jeuk en zenuwpijn ) rond de taille
 • Overgevoeligheid van de huid na bestraling tegen kanker
 • Geven van borstvoeding
 • Aandoeningen waarbij wel behandeld kan worden, zij het heel voorzichtig
 • Suikerziekte: de herstelprocessen in de huid verlopen vaak moeizamer, dus er kan lichte blaasvorming optreden.
 • Neiging tot epilepsie en ‘aura’-migraine: de ogen moeten dan extra bedekt worden met watjes onder een beschermingbril of laserbril.
 • Gebruik van veel pijnstillers (of in het algemeen medicijnen die invloed hebben op het zenuwstelsel; deze kan men herkennen doordat men er niet mee mag autorijden). Hierbij moet men rekening houden met een verminderde pijnfeedback.

N.B. Bij twijfel is het beste om van tevoren de huisarts of specialist te vragen of hij/zij de ontharingsbehandelingen verantwoord vindt. Indien sprake is van hirsutisme (een mannelijk patroon van haargroei bij de vrouw), is het best dat de huisarts, dermatoloog, gynaecoloog of endocrinoloog dit eerst heeft gezien voordat er behandeld wordt. Het is nuttig dat een arts een eventueel onderliggend gezondheidsprobleem, waar de hirsutisme misschien een uiting van is, van tevoren onderzoekt en zo mogelijk behandelt.

Aandoeningen die neutraal of zelfs positief reageren en wel behandeld mogen worden

 • Psoriasis
 • Eczeem
 • Pityriasis rosea

Kosten

Ieder lichaam is anders qua vorm en omvang en haargroei, wij hanteren daarom geen standaard prijzen. Bij een deelbehandeling wordt de prijs aangepast. Bij behandeling van meerde lichaamsdelen geldt een aantrekkelijk conbinatietarief.

Tijdens het intakegesprek maakt de specialiste graag een prijsopgaaf voor je, waarna je kunt beslissen of je al dan niet met de behandeling wenst te starten.

Om u toch een indicatie te geven van de kosten:
Bovenlip € 40,- per behandeling
Oksels: € 70,- per behandeling
Bikinilijn (liezen): € 80,- per behandeling
Gelaat: € 120,- per behandeling

Wilt u meer informatie?

Maak dan nu een afspraak voor een vrijblijvend intakegesprek.

Plan online een intakegesprek, vul het speciale contactformulier in of bel met één van onze specialisten. Tel:026 -445 75 77.

Vraag om een vrijblijvend intakegesprek voor meer informatie.

Neem contact op
Online afspraak maken