aNTI-CellulITE

Cellulitis

Wat is cellulitis?

Cellulitis of een ‘sinaasappelhuid’ is de naam die we veel gebruiken voor een huid met een bobbelige structuur. Met name vrouwen krijgen te maken met cellulitis op de billen en dijen. De reden hiervoor is dat bij vrouwen het vetweefsel voornamelijk onder de huid ligt. Door hormoonveranderingen kunnen de bindweefselbanden in het vetweefsel opzwellen waardoor de laag met de collageenbanden zichtbaarder worden. Hierdoor krijgt de huid een bobbelige uitstraling, wat voor veel vrouwen een punt van onzekerheid is. Zo gek is dat nog niet, als je kijkt naar alle super strakke en gladde ge-photoshopte modellenbenen die je ziet in de magazines en op sociale media.

We willen bij House of Skin voorop stellen dat iedere vrouw mooi is zoals ze is en dat cellulitis bijna altijd samen gaat met het vrouwelijk lichaam. Maar mocht je er graag iets aan willen doen, dan helpen we jou daar met alle liefde bij. 

Waardoor wordt cellulitis veroorzaakt?

In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, is het vetpercentage van het lichaam niet de oorzaak van cellulitis. Een sinaasappelhuid ontstaat vaak als gevolg van een combinatie van factoren zoals een slechte bloedcirculatie. Het lichaam slaat vet op, op plekken waar de bloedcirculatie het slechtst is.

Naast dat er op deze plaatsen vetophopingen ontstaan, blijven er ook afvalstoffen en vocht ‘klem zitten’. Vaak zijn weinig lichaamsbeweging, een zittend beroep, slechte voeding, ouder worden of hormonale veranderingen factoren die dit laten ontstaan. 

Wat kun je zelf het beste doen tegen cellulitis?

Het allerbeste wat je kunt doen om deze sinaasappelhuid zoveel mogelijk te vermijden of te verminderen is proberen een gezonde leefstijl aan te nemen. Dit doe je als volgt:

 • Gezond eten

  Gezond eten betekent: veel groente en fruit, veel water drinken, niet teveel zout, niet teveel suikers en (dierlijke) vetten en niet teveel zuivelproducten. En uiteraard geen sigaretten, alcohol of drugs consumeren.

 • Voldoende beweging

  Probeer minimaal drie uur per week te sporten en meer te bewegen bij de dagelijkse activiteiten. Wandel en fiets bijvoorbeeld vaker in plaats van de auto of het openbaar vervoer te pakken. Neem eens de trap in plaats van de lift. Ieder beetje helpt!

Wat kunnen wij doen aan een huid met cellulitis?

Bij ons bestaat een Anti-Cellulite behandeling uit:

 • Een intensieve Himalayazout- en olie peeling. Deze peeling bevordert de doorbloeding, verwijdert dode huidcellen waardoor de pakking beter haar werk kan doen en dit maakt de huid mooi zacht en glad.
 • Hierna worden je probleemzones ingewikkeld met de Anti-Cellulite wraps van Babor. Deze wraps werken sterk vet- en vocht afdrijvend. De hitte ontwikkeling zorgt ervoor dat het onderhuidse vetweefsel aangepakt wordt en afvalstoffen worden afgevoerd.
 • Middels cups (plastic kuipjes die vacuüm zuigen op je huid) wordt het bindweefsel en vetweefsel hierna extra gestimuleerd en nog beter doorbloed.
 • Er wordt geëindigd met een korte afvoerende massage richting de lymfe zodat alle afvalstoffen zo goed mogelijk afgevoerd kunnen worden.
 

Let op:

 • Drink na deze behandeling veel water om alle afvalstoffen af te voeren.
 • Vastzittend vetweefsel dat behandeld wordt kan soms erg gevoelig zijn. Geef de specialiste goed aan wat je pijngrenzen zijn.

Onderdeel

X